In Memoriam

Aalbers-Mulder, Adri -bewerkt-

DIRIGENT ADRI AALBERS OVERLEDEN

Elk jaar een volle kerk voor sfeervol kerstconcert

 

De bekende Boxtelse dirigent Adri Aalbers is maandag 20 april 2015 in haar woonplaats overleden. Adri stond in 1994 aan de basis van het Projectkoor Boxtel, dat sindsdien jaarlijks een kerstconcert houdt in de Sint-Petrusbasiliek. Adri werd in 1946 geboren in Bathmen en woonde met echtgenoot Boudewijn al jaren in Boxtel. In 1970 werd de enthousiaste dirigent bestuurlijke actief, met name op het terrein van koorzang. Ze was onder meer penningmeester van de Stichting Kerkconcerten Boxtel en het gelegenheidskoor Pur Sang. De restauratie van de protestantse kerk aan de Clarissenstraat in 1994 was voor Adri en organist Hans van der Haagen aanleiding om een kerstconcert te houden.

Het eerste concert werd verzorgd door dertig leden van het koor van de protestantse gemeente, maar door de jaren heen breidde het zogeheten Projectkoor flink uit en werden ook mensen van het Sint-Petruskoor, zangvereniging Sint-Petrus en Sint-Cecilia en het Maria-Reginakoor lid. Het koor bestaat inmiddels uit zo’n 67 mensen die tijdens het jaarlijkse concert worden ondersteund door musici en solisten.

Hoewel het sfeervolle kerstconcert pas in december wordt gehouden, was Adri al in januari bezig met de voorbereidingen. In augustus gingen de repetities altijd van start. De Boxtelse vertelde een paar jaar geleden in het Brabants Centrum: “Voor mij begint Kerstmis al in de zomer.”

Voor haar grote inzet kreeg Adri in december 2011 een koninklijke onderscheiding uit handen van de toenmalige burgemeester Frank van Beers. Na afloop van een concert van het Projectkoor werd ze benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Adri Aalbers is 68 jaar geworden.

 

Bron: Brabants Centrum 23 april 2015