Over ons

Het koor is samengesteld uit mensen van diverse Boxtelse koren n.l. het St. Petruskoor, het Petrus & Ceciliakoor, het voormalig Maria Reginakoor, de vroegere Zanggroep van de Protestantse Gemeente en diverse koren uit de omgeving. Tevens zijn er deelnemers, die niet in een ander koor zingen, maar gewoon graag zingen en aan dit project meedoen.

Met deze enthousiaste mensen wordt er, onder leiding van Kees Doevendans, vanaf begin september gerepeteerd om ieder jaar in de kersttijd weer een mooi concert neer te zetten.

In 1994, bij de restauratie van de protestantse kerk, is het plan opgevat om een kerstconcert te geven ten bate van de restauratie. Dit initiatief ging uit van Hans van der Haagen, de organist van de protestantse kerk. De toenmalige zanggroep van de protestantse kerk, ca. 30 personen, gaf het eerste concert. Sindsdien wordt er ieder jaar een concert gegeven in de kersttijd in de Sint Petrusbasiliek te Boxtel. De zanggroep is uitgegroeid tot  Projectkoor Boxtel en bestaat in 2017 uit ongeveer 60 personen.

Het geheel wordt ondersteund door een gelegenheidsorkest bestaande uit 18 personen die jaarlijks bij elkaar komen om dit concert uit te voeren.

Sinds enkele jaren wordt het concert meerdere malen uitgevoerd en niet in de laatste plaats voor het gehandicaptenplatform Boxtel. Daarnaast wordt het projectkoor al weer enkele jaren gastvrij ontvangen in de St. Servatiuskerk te Schijndel.

 

Van 1994 tot en met 2014 stond het koor onder leiding van Adri Aalbers.

Adri overleed op 20 april 2015

 

De data van de concerten dit jaar zijn

Zondag 10 december 2017 in de H. Servatiuskerk, Markt, Schijndel, aanvang 15.00 uur
Woensdag 13 december 2017 in de St. Petrusbasiliek, Oude Kerkstraat, Boxtel. Aanvang 20.00 uur.
Zaterdag 16 december 2017 voor het Platform Mensen met een beperking Boxtel, Baanderherencollege Boxtel, Baanderherenweg (besloten)

 

Stichting Projectkoor Boxtel

Betty van Eekelen, voorzitter

De Houtbreker23
5283 ME Boxtel
tel.nr. 0411-675818
email : betty@van-eekelen.nl
website: www.projectkoorboxtel.nl
KvK nr. : 17177936