Solisten

 Bas-bariton Rob Hazenberg

Als kind van een muzikale vader en moeder kreeg de bas/bariton Rob Hazenberg de liefde voor de muziek met de paplepel ingegoten (hoornistje van1961 tot 1973 in de R.K. Gildenbonds Harmonie Boxtel en basje in de Boxtelse Cantorij van 1968 tot 1973). Na dertig jaar de muzikale passie te hebben laten sluimeren vanwege studie en beroep (gymleraar en decaan) startte Rob in 2005 met zangles. Zijn echtgenote heeft alle vertrouwen in hem en schreef hem meteen in voor het tv-programma Una Voce Particolare. Rob heeft enorm genoten van alle belevenissen bij Una Voce, waaronder de uitzending van de aflevering waarin hij schitterde als sheriff Jack Rance uit La Fanciulla del West van Puccini (2006). Rob geeft solorecitals en gastoptredens bij koren en orkesten, soleert in Bachcantates en oratoria. Zijn repertoire bestrijkt opera, oratorium, lied, musical, film- en popmuziek. Rob wil nog alles wat erin zit uit het zingen halen en de lat mag hoog liggen.

Zijn motto: “Als mensen na afloop zeggen in het hart geraakt te zijn, dan
heb ik het goed gedaan!”.

Zie voor zijn website: www.robhazenberg.nl

 

Organist Tommy van Doorn

Tommy van Doorn (1990) begon op zevenjarige leeftijd met pianolessen. Vanaf zijn zeventiende ging hij in de leer bij Jan Verhoeven in Boxtel, waar de basis werd gelegd voor het orgelspel in de belangrijke stijlperiodes en in de muziektheorie. Na het behalen van zijn gymnasiumdiploma studeerde hij vanaf 2009 hoofdvak orgel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg bij Henco de Berg en Ad van Sleuwen. Piano werd als bijvak gestudeerd bij Jelena Bazova. Tevens verdiepte hij zich in het bespelen van het Franse drukwindharmonium. In juni 2014 werd de conservatoriumstudie cum laude afgesloten met een concert in de Sint-Catharinakerk in Eindhoven. Verdere masterclasses en interpretatielessen werden gevolgd bij o.a. Ben van Oosten, Kees van Houten, Joris Verdin, Wolfgang Baumgratz (D) en Luca Scandali (It). Momenteel studeert hij Muziekwetenschappen aan de Universiteit Utrecht.
Tommy van Doorn treedt op als solist en begeleider op orgel, harmonium en continuo. Regelmatig werkt hij samen met Cappella Breda o.l.v. Daan Manneke en in 2014 toerde hij als solist met het Nederlands Studenten Kamerkoor. Voor het kwartaaltijdschrift ‘Vox Humana’ van de Harmonium Vereniging Nederland schrijft hij muziekbesprekingen. Bij de Brabantse Orgelfederatie verschenen enkele opnames van zijn spel en is hij betrokken als artistiek adviseur. Ook is hij bestuurslid van de Stichting Kerkconcerten Boxtel. In Roosendaal was Tommy van Doorn enkele jaren actief als organist van de Moeder Godskerk. In december 2012 is hij benoemd als titulair organist van de Sint-Petrusbasiliek te Boxtel, waar hij vaste bespeler is van het monumentale Smits-orgel (1842).

Zie voor zijn website: www.brabantorgel.nl/organistTommyVanDoorn.html

 

 Sopraan Kathelijn van Dongen

Na het behalen van haar titel ‘meester in de rechten’ is Kathelijn in 2010 afgestudeerd voor haar Master Solozang aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Haar docenten tijdens en na haar studie waren onder andere Frans Fiselier, Maria Acda en Paula de Wit. Op dit moment wordt ze gecoached door Hanneke de Wit.
Ze volgde masterclasses van Margreet Honig, Nelly Miriciou, Barbara Hannigan en Roberta Alexander.
Zij zong rollen als Suzanne in ‘Les Saltimbanques’ (Gannes), Belinda en Second Witch in ‘Dido and Aeneas’ (Purcell), Monica in ‘The Medium’
(Menotti) in een regie van Jeroen Lopez Cardozo, Blanche in ‘Dialogues des Carmelites’ (Poulenc) onder regie van Marc Krone en Euridice in ‘Orfeo ed Euridice’ (Gluck).
Ze is een veelgevraagd oratoriumzangeres. Op haar repertoire staan werken van Vivaldi (Gloria, Magnificat en Beatus Vir), Händel (Dixit Dominus, Utrechter Te Deum), Bach (Johannes Passion, Matthäus Passion, Magnificat en verschillende cantates), Mozart (Requiem, Kronungsmesse, Vesperae Confessore KV 339), Mendelssohn (Psalm 42), Rossini (Petite Messe solennelle), Rutter (Magnificat) en Haydn (Die Schöpfung). Ze werkte hierbij solistisch met o.a. het Brabants orkest, Nationaal Jeugdorkest, Florigium Collegium en o.l.v. dirigenten als Reinhard Goebel, Reinbert de Leeuw, Florian Heyerick, Louis Buskens, Johan Rooze, Geert van den Dungen en Harold Lenselink. Ze werkte mee aan diverse tv en radio-­opnames.
Naast haar solo uitvoeringspraktijk, werkt ze sinds 2008 regelmatig als freelancer bij het Groot Omroepkoor en ook bij Consensus Vocalis o.l.v. Klaas Stok. Met consensus Vocalis zingt ze in april 2018 mee in de Productie Der Fliegende Holländer van Wagner bij de Nederlandse Reisopera.
Op dit moment is ze als docent hoofdvak Zang en Zangtechniek aan de vooropleiding en de hoofdvakopleiding Klassiek Muziektheater aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

zie voor haar website: www.cathelijnvandongen.com